Leiderschapsontwikkeling

Waar sterke leiders vroeger vooral sturend waren, zijn sterke leiders van nu juist wendbaar en zorgen ze ervoor dat hun team in haar kracht staat.

Hoe wordt u een goede leider? Wat wordt er van u verwacht en hoe helpt u uw team om effectiever samen te werken en te communiceren?

Of het nu gaat om persoonlijk leiderschap of functioneel leidinggeven; Nuchter helpt u om te groeien! Groeien als leider, maar zeker ook als mens!

Leiderschapsontwikkeling houdt sterk verband met de context waarin je werkt. Deze context bepaalt hoe u als leider zou moeten acteren. Het is dus van belang dat deze context goed in kaart gebracht wordt. Ieder traject is daarom maatwerk.

Tijdens een dergelijk traject begeleiden we u in het omgaan met alle facetten van persoonlijk leiderschap en situationeel leiding geven. Dit kan individueel, maar ook samen met uw collega’s leidinggevenden.

U leert welke verantwoordelijkheden een leidinggevende rol met zich mee brengt,  krijgt inzicht in hoe u omgaat met verschillende soorten mensen en hun karakters, u ontdekt wat uw eigen valkuilen zijn en hoe u in verschillende situaties uw rol pakt als leider.

Na dit traject bent u uitgerust met alle vaardigheden om veerkrachtig richting te geven aan de doelen van uzelf, uw team en van uw organisatie.

EQ-i Leiderschapsrapport

Elk bedrijf kent gevallen waarin een leider binnen de organisatie sterke punten laat zien in de kerncompetenties die nodig zijn voor de rol, maar mogelijk EI-blinde vlekken vertoont waarvan collega’s kennis nemen.

Ook komt het voor dat een bedrijf vindt dat een werknemer een uitstekende werkethiek vertoont en een opkomende ster is, terwijl hij/zij vergelijkbare eigenschappen vertoont als andere leiders binnen de organisatie. In beide scenario’s kan het leiderschapsrapport nuttig zijn bij het aanscherpen van leiderschapsontwikkeling, ontwikkeling van leidinggevenden en coaching en de ontwikkeling van leiders met een hoog potentieel. 

Het leiderschapsrapport onderzoekt resultaten aan de hand van vier hoofddimensies: authenticiteit, coaching, inzicht en innovatie. Het rapport bevat ook inzichten over de mogelijke implicaties van resultaten en welke vaardigheden het meeste potentieel hebben om ‘leiderschapsontsporers’ te worden. Er zullen strategieën voor ontwikkeling worden aangereikt om echt leiderschapspotentieel te bereiken, terwijl de resultaten kunnen worden vergeleken met die van topleiders als benchmark.

MHS’ EQ-i 2.0 Leiderschapsmodel

De meest Nuchtere coach van Groningen komt niet uit Groningen . . .

. . . die komt uit Blauwestad.

Nuchter Coaching staat voor een pragmatische aanpak van uw leervraagOf het nu is voor uw persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van uw team óf voor de ontwikkeling van uw organisatie, . . . Nuchter helpt!

Nuchter Contact

Strand Zuid, Unit 3

9685 AD Blauwestad

T: 0648496056

E: info@nuchtercoaching.nl

Nuchter Social

© Copyright 2021 – 2024 Nuchter Coaching    |    Algemene voorwaarden    |  Privacyverklaring