Wat is Emotionele Intelligentie?

Emotionele intelligentie (EI) is een reeks emotionele en sociale vaardigheden die ons beïnvloeden in de manier waarop we onszelf waarnemen en uiten, sociale relaties ontwikkelen en onderhouden, omgaan met uitdagingen en emotionele informatie op een effectieve en zinvolle manier gebruiken.

U krijgt daarmee inzicht in uw emotionele en sociale vaardigheden.

Waarom is Emotionele Intelligentie belangrijk?

Emotionele Intelligentie is bewezen een belangrijke indicator te zijn voor menselijke prestaties en ontwikkeling. Mensen met een hogere EI communiceren effectief, vormen sterke relaties en creëren krachtige omgangs-strategieën. Emotionele Intelligentie kan worden gemeten. Het is toegankelijker en minder controversieel dan IQ, want in tegenstelling tot IQ, kan het aanzienlijk worden versterkt en ontwikkeld.

De EQ-i functies

  • Een totale EI-score met 5 samengestelde schalen die 5 verschillende aspecten van emotioneel en sociaal functioneren meten.
  • 15 subschalen die inspelen op EI-vaardigheden die cruciaal zijn voor succes op de werkplek.
  • Een welzijnsindicator die het geluksniveau meet; resulterend in extra ontwikkelingsmogelijkheden.

De vijf samengestelde schalen zijn:

  • Zelfperceptie – begrijpen van uw emoties
  • Zelfexpressie – uitdrukken van uw emoties
  • Interpersoonlijk – ontwikkelen en onderhouden van sociale relaties
  • Besluitvorming – gebruiken van uw emoties bij het nemen van besluiten
  • Stressmanagement – omgaan met uw emoties in stressvolle situaties

EQ-i 2 .0 & DISC

De combinatie met DISC maakt de EQ-i 2.0 nog waardevoller in gebruik. Want waar u bij DISC inzicht krijgt in uw eigen gedrag, wat uw communicatievolgorde is en hoe u hiermee invloed hebt op het gedrag van anderen, krijgt u bij EQ-i 2.0 inzicht in de balans van uw emoties, hoe deze invloed op elkaar uitoefenen en wordt u gecoacht op hoe u dit in balans kunt brengen. De EQ-i 2.0 meet dus een stuk dieper dan DISC en is daarmee een heel waardevolle aanvulling voor uw persoonlijke groei.

Met DISC krijgt u dus inzicht in hoe u doet; EQ-i 2.0 laat u zien hoe u voelt!

Nuchter en EQ-i

In Nuchter vindt u een officieel gecertificeerde EQ-i coach. Via Q4Profiles heb ik me, onder licentie van MHS Inc. (Multi Heath Systems Inc.), weten te certificeren in één van de meest betrouwbare, gevalideerde meetinstrumenten op dit gebied. 

De meest Nuchtere coach van Groningen komt niet uit Groningen . . .

. . . die komt uit Blauwestad.

Nuchter Coaching staat voor een pragmatische aanpak van uw leervraagOf het nu is voor uw persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van uw team óf voor de ontwikkeling van uw organisatie, . . . Nuchter helpt!

Nuchter Contact

Strand Zuid, Unit 3

9685 AD Blauwestad

T: 0648496056

E: info@nuchtercoaching.nl

Nuchter Social

© Copyright 2021 – 2024 Nuchter Coaching    |    Algemene voorwaarden    Privacyverklaring