Duurzame inzetbaarheid

In een samenleving waarin de werkomgeving per dag kan veranderen is het voor werknemers belangrijk dat ze meegaan met de verandering in hun vakgebied.

Om mee te kunnen in deze snel veranderende samenleving is inzicht in eigen vaardigheden, gedrag en handelen van groot belang om uw werkzaamheden goed te kunnen blijven uitvoeren. Het is dus belangrijker dan ooit om de regie te pakken over uw eigen loopbaan en er voor te zorgen dat u duurzaam inzetbaar bent en blijft.

Visie op duurzame inzetbaarheid

Voor organisaties betekent dit dat er nagedacht moet worden over hoe u aankijkt tegen het duurzaam inzetbaar maken en houden van medewerkers.

Vindt u dat u als werkgever voldoende doet aan duurzame inzetbaarheid door het verzorgen van een appeltje in de kantine? Regelt u wellicht zelfs een sportschool abonnement voor uw werknemers omdat dit ze vitaler houdt? 

Want werknemers hebben te maken met ontzettend veel en snel op elkaar volgende veranderingen. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers hun toegevoegde waarde kunnen blijven leveren is het belangrijk dat uw organisatie breed kijkt naar het welzijn van uw medewerkers.

Hoe zit het met de gezondheid van uw medewerkers? En zijn ze nog gelukkig in wat ze doen? Hebben ze de juiste vaardigheden en hoe zit het eigenlijk met hun betrokkenheid? Welke rol hebben de leidinggevenden in de organisatie als het gaat om het duurzaam inzetbaar houden van hun mensen? Als u écht wil werken aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers zijn dit vragen die gesteld zouden moeten worden. 

Veranderingen hebben impact op mensen

Veranderingen in de markt en de daarmee gepaard gaande veranderingen binnen een organisatie hebben impact op medewerkers. Meer dan waar u zich bewust van bent. Vaak ziet u dat medewerkers doorgroeien naar een andere rol in de organisatie, zonder dat ze zich voldoende beseffen waar ze ‘ja’ tegen zeggen. Dit resulteert dan in een ontevreden gevoel, omdat ze het werk dat ze zo leuk vinden niet meer kunnen doen. 

Ook wanneer er een verandering binnen de organisatie optreedt ziet u dat medewerkers zoekend zijn naar wat deze nieuwe rol precies inhoudt en wat er in die nieuwe rol van hen verwacht wordt.

Volgens Nuchter zijn er twee sleutelwoorden tijdens veranderingen, namelijk; Duidelijkheid en Aandacht.

Tijdens de begeleiding in dergelijke trajecten werken wij daarom graag met onderstaand model.

Nuchter in Duurzame Inzetbaarheid

Nuchter heeft jarenlange ervaring in het activeren van medewerkers en het op een andere manier kijken naar de reeds bestaande processen. Samen met u brengen we in kaart wat uw organisatie nodig heeft. We helpen om uw medewerkers pro-actief, wendbaar en gelukkig te maken en te houden. Wilt u ook anders leren kijken naar hoe u beweging kunt bewerkstelligen? Neem dan vandaag nog contact op!

Want het gaat uiteindelijk maar om 1 ding; gelukkige werknemers die excelleren in dat wat ze zouden moeten doen, in de context waarin ze werken! En het is juist die context die zo extreem onderhevig is aan de veranderingen in uw markt.

If you change the way you look at things, the things you look at change

Dr. Wayne W. Dyer

De meest Nuchtere coach van Groningen komt niet uit Groningen . . .

. . . die komt uit Blauwestad.

Nuchter Coaching staat voor een pragmatische aanpak van uw leervraagOf het nu is voor uw persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van uw team óf voor de ontwikkeling van uw organisatie, . . . Nuchter helpt!

Nuchter Contact

Strand Zuid, Unit 3

9685 AD Blauwestad

T: 0648496056

E: info@nuchtercoaching.nl

Nuchter Social

© Copyright 2021 – 2024 Nuchter Coaching    |    Algemene voorwaarden    Privacyverklaring