DISC Persoonlijke Stijl analyse

Communicatie

Mensen verschillen van elkaar. Gelukkig maar, anders zou het veel minder kleurrijk en dynamisch zijn in ons dagelijks leven. Met sommige mensen voelen we ons direct op ons gemak. Het klikt en met één woord begrijpen we elkaar. Met anderen is het juist alsof we op een verschillende golflengte met elkaar communiceren. We begrijpen elkaar simpelweg niet, omdat die ander zo anders denkt en doet dan wijzelf.

Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie.

Inzicht in Persoonlijke Stijl

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Als we daar inzicht in krijgen dan kunnen we elkaar beter begrijpen. We kunnen ons afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie met die ander harmonieuzer zijn.

Dit profiel beschrijft uw Persoonlijke Stijl, uw specifieke manier van doen. Uw persoonlijke stijl bepaalt in grote mate hoe u handelt en reageert in bepaalde situaties. Met dit inzicht kunt u zichzelf en anderen beter begrijpen en uw persoonlijke effectiviteit aanzienlijk vergroten.

Profiel

Het profiel laat zien wat een mens bewust en onbewust beweegt en hoe iemand de dingen doet. Daarmee komen we snel tot de kern en is er een objectieve basis voor een gesprek.

Met dit profiel kunt u vragen beantwoorden als:

  • Wat is mijn persoonlijke voorkeursstijl in communicatie?
  • Hoe is mijn natuurlijke gedrag?
  • Hoe reageer ik als ik onder druk staat?
  • Wat is mijn gewenste gedrag?
  • Hoe is mijn onbewuste reactie in stressvolle situaties?
  • Hoe kan het dat ik snel een ‘klik’ heb met iemand?

Hiermee brengt u sterkten, talenten en valkuilen van uzelf en anderen in kaart. Dit profiel geeft zelfinzicht, maar laat ook zien hoe anderen dingen doen. Daardoor komen raakvlakken en knelpunten in beeld.

Voor de inzet van alle vragenlijsten/assessments maak ik gebruik van de profielen van Q4Profiles. 

De meest Nuchtere coach van Groningen komt niet uit Groningen . . .

. . . die komt uit Blauwestad.

Nuchter Coaching staat voor een pragmatische aanpak van uw leervraagOf het nu is voor uw persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van uw team óf voor de ontwikkeling van uw organisatie, . . . Nuchter helpt!

Nuchter Contact

Strand Zuid, Unit 3

9685 AD Blauwestad

T: 0648496056

E: info@nuchtercoaching.nl

Nuchter Social

© Copyright 2021 – 2024 Nuchter Coaching   |    Algemene voorwaarden    Privacyverklaring