Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC)

Herkenning

Het Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC) profiel is een toepassingsprofiel.
In dit profiel krijgt u specifieke informatie over uw stijl in sales, in een commerciële omgeving. Om op commercieel gebied meer successen te boeken. We doelen hier niet alleen op verkopen van producten, maar ook op het ‘verkopen’ van kennis en advies-uren.

We staan stil bij de specifieke kwaliteiten en aandachtspunten van uw stijl op commercieel gebied. Hiervoor gebruiken wij het zes stappen model van een verkoopproces. Vervolgens krijgt u inzicht in hoe u de DISC stijl van de klant kan herkennen en welke basisbehoeften relevant zijn bij commercieel handelen.

Inzicht in Commerciële Stijl

Dan is het de kunst om uw gedrag en communicatie af te stemmen op de DISC stijl van de klant. Met welke klant ervaart u juist een klik? Met welke klanten juist niet? Waar moet u op letten als u met iemand in gesprek gaat die op u lijkt of die heel verschillend van u is?

Commercieel succesvol zijn begint bij zelfinzicht, en inzicht in de klant. Zodat u weet waar u sterk in bent en waarin juist niet. Het DISC model geeft de mogelijkheid om de ander beter te begrijpen. Zodat u zich beter kunt inleven en daardoor effectiever zult worden op commercieel gebied.

Profiel

Het profiel laat zien hoe uw natuurlijke voorkeur zich verhoudt tot uw functie in een commerciële omgeving. Daarmee vergroot u de kans op commercieel succes. U leert hoe u de stijl van uw (potentiële) klant kunt herkennen en krijgt communicatietips vanuit uw Persoonlijke Stijl (DISC) profiel.

Een indruk van de vragen die dit profiel beantwoordt;

  • Hoe sta ik van nature in de verkoop?
  • Werf ik graag nieuwe klanten of past het binden van bestaande klanten beter bij mij?
  • Welke informatiebehoefte heeft mijn gesprekspartner?
  • Hoe krijg ik inzicht in de stijlvoorkeur van mijn gesprekspartner?
  • Welke woordkeuze is het beste en welke woorden kun ik beter vermijden?

Bron: Q4Profiles

Voor de inzet van alle vragenlijsten/assessments maak ik gebruik van de profielen van Q4Profiles. 

De meest Nuchtere coach van Groningen komt niet uit Groningen . . .

. . . die komt uit Blauwestad.

Nuchter Coaching staat voor een pragmatische aanpak van uw leervraagOf het nu is voor uw persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van uw team óf voor de ontwikkeling van uw organisatie, . . . Nuchter helpt!

Nuchter Contact

Strand Zuid, Unit 3

9685 AD Blauwestad

T: 0648496056

E: info@nuchtercoaching.nl

Nuchter Social

© Copyright 2021 – 2024 Nuchter Coaching   |    Algemene voorwaarden    |  Privacyverklaring